Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Vajdasági sós

felvitel dátuma: 2012-09-19 19:32:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1726
részletes recept
Vajdasági sós
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók:(tésztához)
80 deka liszt
2 deci olaj
fél liter tej
1 cs. élesztő(5 deka)
1 kanál cukor
1 csipet só

Krémhez:
25 deka Ráma margarin
3 tojás sárgája
1 evőkanál só

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

A langyos tejben cukorral felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, 4 cipóba osztjuk, és letakarva pihenni tesszük(nem kell sokáig, elég csak míg a krém elkészül).
A krémhez a szobahőmérsékletű margarint a tojássárgákkal és a sóval kikeverjük krémesre.
A tésztacipókat egyenként kinyújtjuk szögletesre, kb 3 mm vékonyra, és mindegyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, mint a kalácsot. Laposra lapogatjuk, kb. 3 ujjnyi magas legyen. Tetejét megkenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Háromszög alakúra vágjuk és forró sütőben megsütjük.
Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*