Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Vajdasági sós

felvitel dátuma: 2011-11-15 21:57:36       mai nézettség: 2       nézettség: 1874
részletes recept
Vajdasági sós
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

80 dkg liszt

1 dl olaj

1 ek cukor

0,5 l langyos tej

5 dkg éleszto

 

A toltelékhez:

1 csomag lágy margarin

3 tojássárgája

1 ek

 

Tetejére:

1 tojás

reszelt sajt

koménymag

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztot. Osszedagasztjuk a tésztához valókat. KELESZTENI NEM KELL! Dagasztás után négyfelé vesszuk a tésztát.

Kozben a toltelékhez habosra kikavarjuk a margarint, a tojássárgáját és a sót.

Kinyújtjuk a tésztát és megkenjuk a toltelékkel. Feltekerjuk, mint a bejglit és 2 centis szeletekre vágjuk.

Tojással megkenjuk. Koménymaggal és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokon sutjuk, kb. 30 percig.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*