Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Vajdasági sós

felvitel dátuma: 2018-06-08 20:44:18       mai nézettség: 1       nézettség: 878
részletes recept
Vajdasági sós
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta
 
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
 
4 dl tej
1 dl olaj
 
Töltelék
 
25 dkg margarin
3 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
15 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
 
Tetejére
 
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag vagy szezámmag (én szezámmagot tettem )
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
 
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
 
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
 
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot és az apróra vágot sonkát
 
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
 
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
sütés 180 fok 25 perc
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Paulik Katalin 2018 június 17

De jóó..

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*