Hozzávalók: a tésztához: 4 tojás,24 ek cukor,24 ek liszt,24 ek tej,1 sütőpor,6 ek étolaj.
A krémhez: 3 ek baracklekvár,20 deka cukor,2,5 deci víz, egy narancs.
A tetejére: csokoládémáz.
Először is fagyasszuk le a narancsot,mert fagyott állapotban kell majd belereszelni a krémbe (kis lyukú reszelőn).A tészta anyagait jól keverjük ki,zsírozott,lisztezett tepsibe tűpróbáig süssük.Amikor kihűlt,vágjuk ketté (már mint a felső felét).A baracklekvárt főzzük meg a cukorral a vízben,miután kihűlt morzsoljuk bele a tésztát egy felét,és reszeljük bele a narancsot.Ezzel a masszával vonjuk be a megmaradt tésztát,végül simítsunk rá csokoládémázt.
Gyermekkorom legfinomabb sütije!Ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.