Nagyon guszta!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20+5 dkg margarin /az 5 dkg kenéshez kell/
1+1 tojás /1 bele, 1 a tetejére/
1 pohár tejföl /kis pohár/
2 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
Elkészítése:
A tejfölbe beleteszem a cukrot, meglangyosítom, bele morzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A liszthez hozzáadom a margarint. Lehet belemorzsolni vagy apróra beleszeletelni. A közepébe mélyedést csinálok, majd ide teszem a tojást, a sót és a felfuttatott tejfölt. Alaposan összegyúrom.
Közepesen keménynek kell lennie. Letakarva 30 percig pihentetem. Ezt követően kinyújtom és az 5 dkg /lágy/margarinnal megkenem. Ezután, mint a bejglit feltekerem, ellapítom és a két végét egymásra hajtom. Így hagyom pihenni most már hideg helyen néhány órát, de akár egész éjszakát is. Attól függ, mennyi időnk van. A pihentetés után még kétszer, /30 perc szünetekkel/ hajtogatom, most már kenés nélkül. Végül ujjnyi vastagra nyújtom, berácsozom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A kimaradt részeket is pogácsaformára alakítom. Kétszeresére kelesztem, majd megkenem a felvert tojással és előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.