Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 23 péntek Dezső, Renáta névnapja

Főoldal » Vajas puffancs

felvitel dátuma: 2012-10-20 21:17:36       mai nézettség: 1       nézettség: 985
részletes recept
Vajas puffancs
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

50 dkg átszitált liszt

1,5 dl langyos tej

1 dl langyos víz

fél kocka friss éleszto

1 ek cukor

1,5 kk

4 ek étolaj

1 ek tejfol

 

Kenéshez:

1 tojássárgája

1 ek tej

csipetnyi

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az élesztot felfuttatjuk egy fél dl tejben, majd a tobbi hozzávalóval kelt tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjuk. Mikor megkelt, lisztezett feluletre borítjuk és elfelezzuk a tésztát.

Egyenként, kb. 20x30 cm-es lappá nyújtjuk ki. Éles késsel hosszában elfelezzuk, majd kb. 4 cm-es csíkokra felvágjuk a tésztát. Egy lapból, kb. 12 darab tésztacsíkot kapunk.

Mindegyik csík egyik végébe koromnyi vajat teszunk, majd a vajas résznél egy kicsit széthúzva a tésztát, feltekerjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk a puffancsokat, majd egy konyharuhával letakarjuk és még egy kicsit kelesztjuk oket. Mikor megkeltek egy kicsit ismét a tészták, a tojássárgáját kikeverjuk egy ek tejjel és csipetnyi sóval, majd megkenjuk vele a puffancsok tetejét. Elomelegített sutoben 175 fokon, kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sutjuk a péksuteményeket. Langyosra hulve tálaljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*