A tésztához:
50 dkg átszitált liszt
1,5 dl langyos tej
1 dl langyos víz
fél kocka friss éleszto
1 ek cukor
1,5 kk só
4 ek étolaj
1 ek tejfol
Kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
csipetnyi só
Az élesztot felfuttatjuk egy fél dl tejben, majd a tobbi hozzávalóval kelt tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjuk. Mikor megkelt, lisztezett feluletre borítjuk és elfelezzuk a tésztát.
Egyenként, kb. 20x30 cm-es lappá nyújtjuk ki. Éles késsel hosszában elfelezzuk, majd kb. 4 cm-es csíkokra felvágjuk a tésztát. Egy lapból, kb. 12 darab tésztacsíkot kapunk.
Mindegyik csík egyik végébe koromnyi vajat teszunk, majd a vajas résznél egy kicsit széthúzva a tésztát, feltekerjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk a puffancsokat, majd egy konyharuhával letakarjuk és még egy kicsit kelesztjuk oket. Mikor megkeltek egy kicsit ismét a tészták, a tojássárgáját kikeverjuk egy ek tejjel és csipetnyi sóval, majd megkenjuk vele a puffancsok tetejét. Elomelegített sutoben 175 fokon, kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sutjuk a péksuteményeket. Langyosra hulve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.