Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Vajas pogácsa

felvitel dátuma: 2011-08-04 14:03:20       mai nézettség: 2       nézettség: 2465
részletes recept
Vajas pogácsa
Hozzávalók 1 személyre:

30 dkg simaliszt

1 kék tejfol

1 Palmarin vagy Hera

1 kk

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat osszedolgozzuk.

A tésztát kb. 1 cm-re szétsodorjuk, osszehajtogatjuk 4 részre. 4 órát álljon a hutoben. Utána megint kisodorjuk 1 cm-re.

Tojássárgájával megkenjuk a kiszaggatott pogácsákat.

Tetejére szezámmagot, sajtot, mogyorót, koménymagot szórunk.

 

(Egy ismerostol kaptam ezt a receptet.)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 aszfaltvirág 2012 március 9

Hogyhogy elkészítési idö 0 perc ?? Mennyi a "kék tejföl" ?? Mi a Palmarin, vagy Hera és mennyi kell belöle ?? Milyen melegnek kell lenni a sütönek ?? Ne haragudj, de nagyon hagyatékos recept, majdnem semmire nem való.

0/10 Marcsi64 2012 március 10

Az előkészületi idő a 0 perc, tehát az, amikor kiméred a hozzávalókat, összegyúrod a tésztát, szaggatod, stb. De valóban Andi egy kicsit részletesebben kellene leírni a recepteket, mert így egy kezdő, most tanuló, ifjú háziasszony nem fogja érteni. Kék tejföl és kék tejföl között is van különbség, nem minden cégé egyforma grammra. Pótold, javítsd a receptet, hogy mindenki megértse. Tudod ide a világháló minden nézegetője ide talál, nem csak a Facebook csoportok tagjai. :)) A Palmarinról meg én sem hallottam, pedig már 30 éve sütök/főzök. A Hera margarinokat ismerem.

10/10 Edit 2012 június 6

A Hera és a Palmarin margarin ugyanaz csak más a gyártó. Amúgy én kipróbáltam a receptet és finom lett :)

0/10 Edita 2012 június 6

2OO-on sutottem, míg a teteje nem kapott egykis színt

0/10 Edit 2012 június 6

ja és koszonom a receptet

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*