Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Vajas pogácsa

felvitel dátuma: 2014-02-23 20:54:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1290
részletes recept
Vajas pogácsa
Hozzávalók 2 személyre:

 50 dkg liszt

    15-20 dkg szendvicsvaj, vagy 25 dkg margarin

    5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej, amiben felfut)

    1 egész tojás

    3-4 kávéskanál

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 

Pogácsa (vajas)

 

Az élesztőt a langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben néhányszor kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk, összehajtogatjuk (ettől szép leveles lesz). Végül 2 ujjnyi vastagra elnyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval, kiszaggatjuk. A tetejét kis tejföllel megkenjük (ettől szép piros lesz), forró sütőbe toljuk, a tüzet mérsékeljük, készre sütjük. A tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, lenmaggal, darabolt mandulával, vagy akár kis sajtot is szórhatunk .

Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*