50 dkg liszt
15-20 dkg szendvicsvaj, vagy 25 dkg margarin
5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej, amiben felfut)
1 egész tojás
3-4 kávéskanál só
Pogácsa (vajas)
Az élesztőt a langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben néhányszor kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk, összehajtogatjuk (ettől szép leveles lesz). Végül 2 ujjnyi vastagra elnyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval, kiszaggatjuk. A tetejét kis tejföllel megkenjük (ettől szép piros lesz), forró sütőbe toljuk, a tüzet mérsékeljük, készre sütjük. A tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, lenmaggal, darabolt mandulával, vagy akár kis sajtot is szórhatunk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.