A tetejére:
A hozzávalókból a szokott módon közepesen lágy kelt tésztát dagasztottam a Duplafalú Ablakos Kelesztőben.
Langyos helyen, lefedve 20 percig kelesztettem, majd kézzel jól átdolgoztam a tésztát, és újra kelesztem a duplájára.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett Gyúrólapon átgyúrom, hogy a levegő buborékok szétpukkanhassanak. Cipóvá formálom.
A Kerek UltraPro Edényt befújtam a Penty Sütőspray-vel és beletettem a megformált kenyeret. Lefedem, és hagyom újra duplájára kelni.
Amikor megkelt, középen bevágtam a kenyeret. Csak középen, sehol másutt.
A tetejét vízzel befújtam. Visszatettem az edény tetejét.
200 fokon készre sütöttem a kenyeret, végig lefedve.
Miután megsült, rácsra borította. Lehetett hallani, ahogy kezdett "beszélgetni" a kenyér.
Befújtam vízzel, és még hangosabban beszélt és elkezdett a héja márványosodni, majd szépen kicserepesedett.
Így hagyjuk kihűlni, és lehet szeletelni.
Tapasztalat 2 nap múlva: Most, hogy felvágtuk, második nap kicsit már morzsolódott. Tenni kell bele 1 ek. ecetet is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.