Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Vágott parasztkenyér

felvitel dátuma: 2013-06-03 13:49:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1832
részletes recept
Vágott parasztkenyér
Hozzávalók 6 személyre:
Ez az eredeti Skandináv recept!! Én eltértem az eredeti recepttől, mert nem szeretjük a köményt!
  • 45 dkg fehérliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 csapott kk
  • 1 ek cukor
  • 2,8 dl langyos víz
  • fél mk édesköménypor (elhagyható)
  • 2,5 dkg olvasztott vaj

A tetejére:

  • 1 felvert tojás vagy víz
  • köménymag (elhagyható)
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A hozzávalókból a szokott módon közepesen lágy kelt tésztát dagasztottamDuplafalú Ablakos Kelesztőben.

Langyos helyen, lefedve 20 percig kelesztettem, majd kézzel jól átdolgoztam a tésztát, és újra kelesztem a duplájára.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett Gyúrólapon átgyúrom, hogy a levegő buborékok szétpukkanhassanak. Cipóvá formálom

Kerek UltraPro Edényt befújtamPenty Sütőspray-vel és beletettem a megformált kenyeret. Lefedem, és hagyom újra duplájára kelni

Amikor megkelt, középen bevágtam a kenyeret. Csak középen, sehol másutt.

A tetejét vízzel befújtam. Visszatettem az edény tetejét.

200 fokon készre sütöttem a kenyeret, végig lefedve.

Miután megsült, rácsra borította. Lehetett hallani, ahogy kezdett "beszélgetni" a kenyér.

Befújtam vízzel, és még hangosabban beszélt és elkezdett a héja márványosodni, majd szépen kicserepesedett

Így hagyjuk kihűlni, és lehet szeletelni.

Tapasztalat 2 nap múlva: Most, hogy felvágtuk, második nap kicsit már morzsolódott. Tenni kell  bele 1 ek. ecetet is. 

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*