Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » VAGDALTHÚSCIPÓ KOLBÁSSZAL TÖLTVE

felvitel dátuma: 2017-12-24 13:28:23       mai nézettség: 2       nézettség: 455
részletes recept
VAGDALTHÚSCIPÓ KOLBÁSSZAL TÖLTVE
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

80 dkg sertéslapocka darálva, 20 cm-es parasztkolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db szikkadt zsemle, 2 dl tej, 2 db tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 tk. őrölt majoranna, 1 kk. vegeta, frissen őrölt bors, só, 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez.

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A zsemlét kockára vágom, tejbe áztatom. A kolbászt forró víz alá tartom, majd megtörölgetem, így a bőrét könnyen le tudom húzni. A hagymát tisztítom, kockázom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, a hagymát ráteszem, megdinsztelem.

Mély tálba teszem a kicsavart zsemlét, a darált húst, az egyenként felütött tojásokat, a megpárolt hagymát a szalonnával együtt, a reszelt sajtot és az összes fűszert. Jó alaposan összegyúrom, gyömöszölöm. Utóízesítem, ha szükséges. Nyáron, egy kisebb tv-paprikát, egészen apróra vágva is adhatunk hozzá.

Olajozott tepsibe fektetem a húsos keverék felét, a kolbászt a közepére teszem, majd beborítom a maradék húskeverékkel. Csinos cipóvá formázom vizes kézzel.

Előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöm. Nem kiszárítani! Szeletelés előtt hagyom kicsit pihenni.

 

Melegen mindenféle körettel kínálhatom, vagy főzelékre feltétnek is kiváló.

Hidegen is finom: például franciasalátával tálalva. Remekül fagyasztható.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*