Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka darálva, 20 cm-es parasztkolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db szikkadt zsemle, 2 dl tej, 2 db tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 tk. őrölt majoranna, 1 kk. vegeta, frissen őrölt bors, só, 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése:
A zsemlét kockára vágom, tejbe áztatom. A kolbászt forró víz alá tartom, majd megtörölgetem, így a bőrét könnyen le tudom húzni. A hagymát tisztítom, kockázom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, a hagymát ráteszem, megdinsztelem.
Mély tálba teszem a kicsavart zsemlét, a darált húst, az egyenként felütött tojásokat, a megpárolt hagymát a szalonnával együtt, a reszelt sajtot és az összes fűszert. Jó alaposan összegyúrom, gyömöszölöm. Utóízesítem, ha szükséges. Nyáron, egy kisebb tv-paprikát, egészen apróra vágva is adhatunk hozzá.
Olajozott tepsibe fektetem a húsos keverék felét, a kolbászt a közepére teszem, majd beborítom a maradék húskeverékkel. Csinos cipóvá formázom vizes kézzel.
Előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöm. Nem kiszárítani! Szeletelés előtt hagyom kicsit pihenni.
Melegen mindenféle körettel kínálhatom, vagy főzelékre feltétnek is kiváló.
Hidegen is finom: például franciasalátával tálalva. Remekül fagyasztható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.