Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Hús étel recept » vagdalt bundában

felvitel dátuma: 2013-03-01 04:35:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1073
részletes recept
vagdalt bundában
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darálthús 
1 tojás 
2 db zsemle (friss
1 fej vöröshagyma 
 
feketebors (őrölt
zsemlemorzsa 
tej 
zsálya 
1 gerezd fokhagyma 
2 evőkanál olaj
1/2 csomag leveles tészta

( A fűszerek Toldi Fűszer termékekwww.toldifuszer.hu)

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és üvegesre párolni az olajon.
össze zúzni a fokhagymát.
Áztassuk tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodjuk ki.
Keverjük alaposan össze a hússal a tojást, a zsemléket, a vöröshagymát, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, aprított zsályával.
Formáljunk a húsból hosszúkás formát egy tűzálló tálon, szórjuk meg zsemlemorzsával.
Süssük 180 fokon 40-50 percig, amíg szép piros ropogós nem lesz. mikor megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni !A leveles tésztát nyújtsuk nagyon vékonyra csomagoljuk bele a kihűlt húst ,tetejét keresztben és hosszában vágjuk be de nagyon óvatosan !Kenjük be tojás sárgájával és süssük pirosodásig !
Tálaljuk főzelékek feltéteként forrón, vagy hidegen kenyérrel, salátával.

Szakács: epertündér


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*