50 dkg darálthús
1 tojás
2 db zsemle (friss)
1 fej vöröshagyma
só
feketebors (őrölt)
zsemlemorzsa
tej
zsálya
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1/2 csomag leveles tészta
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát és üvegesre párolni az olajon.
össze zúzni a fokhagymát.
Áztassuk tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodjuk ki.
Keverjük alaposan össze a hússal a tojást, a zsemléket, a vöröshagymát, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, aprított zsályával.
Formáljunk a húsból hosszúkás formát egy tűzálló tálon, szórjuk meg zsemlemorzsával.
Süssük 180 fokon 40-50 percig, amíg szép piros ropogós nem lesz. mikor megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni !A leveles tésztát nyújtsuk nagyon vékonyra csomagoljuk bele a kihűlt húst ,tetejét keresztben és hosszában vágjuk be de nagyon óvatosan !Kenjük be tojás sárgájával és süssük pirosodásig !
Tálaljuk főzelékek feltéteként forrón, vagy hidegen kenyérrel, salátával.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.