Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Vaddisznópörkölt erdei gombával, borókával

felvitel dátuma: 2014-05-25 16:28:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2339
részletes recept
Vaddisznópörkölt erdei gombával, borókával
Hozzávalók 12 személyre:
20 literes bográcshoz:
 
10 kg. vaddisznóhús,
20 dkg. füstölt szalonna,
3 kg. hagyma,
1 fej fokhagyma,
3 db. zöldpaprika,
1-2 db. csípős paprika,
3 db. paradicsom,
1 kanál só,
1 kis kanál köménymag,
3 evőkanál őrölt pirospaprika,
2 dl száraz vörösbor,
250 g. szárított erdei gomba, (vagy 1 kg. friss)
50 g. borókabogyó
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:
A húst feldaraboljuk, többször átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk
A szalonnát kis csíkokra vágjuk, majd pici zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a köménymagot, és a fokhagyma felét. Mikor kicsit pirult, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. A nagyon apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és a hegyes, csípős paprikát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és az előzőleg mozsárban kicsit megtört borókabogyót is hozzáadjuk. Kevés vizet töltünk hozzá, annyit, hogy éppen ne lepje el. Időnként a bográcsot megforgatva, hosszú időn keresztül főzzük. Ha öreg a vad, kávéskanálnyi szódabikarbónát tehetünk bele, mert attól könnyebben puhul a hús. Közben, langyos vízbe beáztatjuk a szárított gombát. Ha friss gombát használunk, erre nincs szükség. Mikor felforrt, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Az őrölt pirospaprikát borban elkeverjük, és a forrásban lévő pörkölt tetejére öntjük. Hozzáadjuk a beáztatott gombát, a megmaradt fokhagymát, majd ismét felforraljuk. Más vadhúsból, de birkából, marhából is hasonló módon készíthetünk pörköltet.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*