Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Vadasmártás csirkével

felvitel dátuma: 2013-06-05 17:49:05       mai nézettség: 1       nézettség: 7707
részletes recept
Vadasmártás csirkével
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkemell
  • 7-8 babérlevél
  • 2 pohár kefir
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk  pirospaprika
  • 2 evk olaj
  • 1nyomat citromlé
  • 1 tk só
  • 2 nyomat piros arany csemege
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A hagymát olajon pirítsd meg. Tedd bele a Piros Aranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a szeletekre vágott csirkét. Néhány percig hagyd pirulni őket, majd öntsd fel vízzel. A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a karalábét vágd vékony karikákra, tedd a húshoz,tedd bele a babér levelet  sózd meg, és párold puhára. Ha a hús puha, szedd ki belőle. Majd vedd ki a babérleveleket is.A zöldségeket robotgéppel törd össze, és keverd hozzá a mustárt. A kristálycukrot karamellásítsd, majd engedd fel vízzel, és addig főzd, amíg fel nem oldódik. Öntsd a zöldségekhez, és ízlés szerint tegyél bele citromlevet. A lisztet a kefirrel keverd össze, és habard be vele a mártást. Tedd bele a húst, és egy kicsit melegítsd meg.

Zsemle gombóccal és tésztával is lehet tálalni  .

Én  mindkettőt készítettem hozzá.

A Zsemlegombóc receptje itt található

http://www.receptlap.hu/recept/zsemlegomboc_9612

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 szentgyorgyine.marika 2013 július 13

Ajánlom mindenkinek,nagyon finom.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 július 14

Köszönöm ,akkor ezek szerint Marika elkészítette .Örülök neki hogy ízlett .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*