Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Közepes » vadas-marhából,ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-03-09 19:02:38       mai nézettség: 1       nézettség: 5943
részletes recept
vadas-marhából,ahogy én készítem
Hozzávalók 6 személyre:

 

Hozzávalók:
 

1-1.30 kg marhahús/fehér vagy feketepecsenye, stefánia//
3-4 szál fehérrépa és sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
fűszerek:
4-5 babérlevél szemes bors, majoranna, kakukkfű, tárkony, , ételízesítő, őrölt bors
1 pohár tejföl
mustár
cukor
citromlé vagy ecet./én ecetet használok/
4-5 evőkanál olaj
2-3 evőkanál liszt a habaráshoz
kb. fél liter víz


a fűszerezéshez www.toldifuszer.hu termékeket használtam

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

 

A húst megmosom és éles késsel a lehártyázom.
A zöldségeket és a hagymát megpucolom, felaprítom. A hagymát szálasra a répákat karikára vágom.
Egy edénybe /én kuktát használok/ beleteszem az olajat, felforrósítom, majd a húst beleteszem és néhány perc alatt, mindkét oldalát megpirítom. Barnás kérget sütök , majd kiemelem, és a zsiradékban megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáteszem a zöldségeket és néhány percig kevergetve pirítom. Ezt követően a hús visszateszem, hozzáadom a fűszereket és kb. fél liter vízzel felöntöm, hogy nagyjából ellepje.
A kuktát lezárom és másfél-két órát főzőm. Ha kiengedett a gőz, kinyitom és 3-4 evőkanál ecetet teszek hozzá, majd visszazárom és két-három napig ebben a pácban érlelem.
A 2-3 nap érlelés után a húst a kuktából kiemelem, felszeletelem, majd félre teszem és elkészítem a mártást.
A babérleveleket és a szemes borsot kidobálom a léből, majd egy edényben a zöldségeket a lével együtt össze turmixolom./nekem bot mixerem van/  Egy edényben néhány/2-3/ kanál cukrot karamellizálok, egy kis vízzel felöntöm és ha elolvadt a cukor hozzáöntöm a turmixolt zöldségekhez. Felforralom és az elkészített habarással besűrítem/liszt+tejföl/. Ha sűrű lenne, vízzel lehet higítani. Kinek-kinek ízlése szerint cukorral és mustárral /esetleg még ecettel/ pikánssá tesszük.
A felszeletelt húst beletesszük, összeforraljuk és tálaljuk.

Köretnek zsemlegombóc a klasszikus. Én nokedlit szoktam mellé készíteni, de lehet főtt tésztával is tálalni. /pl. csőtészta, orsótészta stb./

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 március 9

Nagyon guszta, biztos finom is, de nemhiszem hogy 2 perc alatt elkészül.

10/10 Kiss Tímea 2012 március 9

Halat,vadat s mi jó falat. Pazar!!! :-)

0/10 muterka 2012 március 9

Anna, persze, hogy nem! Az előkészületre azt írtam, hogy 2x30 perc, a főzésre pedig, hogy 2 óra! Csak az első számjegyet rögzítette a rendszer! Bocsika. Köszönöm az észrevételt! Kijavítottam!

10/10 BATHÓ AMANDA 2012 március 9

Ez teljesen az édesanyám által készített vadasra emlékeztet ! Ő is pácolta pár napig a husit, a zöldségeket. Ügyes vagy, Marianna !

10/10 Szász Éva 2012 március 9

Nagyon guszta Marianna ügyes vagy!!!!

0/10 muterka 2012 március 9

Timike, Amanda és Éva! Köszönöm szépen!

10/10 Tóthné Éva 2017 július 29

Szuper!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*