Nagyon guszta, biztos finom is, de nemhiszem hogy 2 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
1-1.30 kg marhahús/fehér vagy feketepecsenye, stefánia//
3-4 szál fehérrépa és sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
fűszerek:
4-5 babérlevél szemes bors, majoranna, kakukkfű, tárkony, só, ételízesítő, őrölt bors
1 pohár tejföl
mustár
cukor
citromlé vagy ecet./én ecetet használok/
4-5 evőkanál olaj
2-3 evőkanál liszt a habaráshoz
kb. fél liter víz
a fűszerezéshez www.toldifuszer.hu termékeket használtam
Elkészítés:
A húst megmosom és éles késsel a lehártyázom.
A zöldségeket és a hagymát megpucolom, felaprítom. A hagymát szálasra a répákat karikára vágom.
Egy edénybe /én kuktát használok/ beleteszem az olajat, felforrósítom, majd a húst beleteszem és néhány perc alatt, mindkét oldalát megpirítom. Barnás kérget sütök rá, majd kiemelem, és a zsiradékban megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáteszem a zöldségeket és néhány percig kevergetve pirítom. Ezt követően a hús visszateszem, hozzáadom a fűszereket és kb. fél liter vízzel felöntöm, hogy nagyjából ellepje.
A kuktát lezárom és másfél-két órát főzőm. Ha kiengedett a gőz, kinyitom és 3-4 evőkanál ecetet teszek hozzá, majd visszazárom és két-három napig ebben a pácban érlelem.
A 2-3 nap érlelés után a húst a kuktából kiemelem, felszeletelem, majd félre teszem és elkészítem a mártást.
A babérleveleket és a szemes borsot kidobálom a léből, majd egy edényben a zöldségeket a lével együtt össze turmixolom./nekem bot mixerem van/ Egy edényben néhány/2-3/ kanál cukrot karamellizálok, egy kis vízzel felöntöm és ha elolvadt a cukor hozzáöntöm a turmixolt zöldségekhez. Felforralom és az elkészített habarással besűrítem/liszt+tejföl/. Ha sűrű lenne, vízzel lehet higítani. Kinek-kinek ízlése szerint cukorral és mustárral /esetleg még ecettel/ pikánssá tesszük.
A felszeletelt húst beletesszük, összeforraljuk és tálaljuk.
Köretnek zsemlegombóc a klasszikus. Én nokedlit szoktam mellé készíteni, de lehet főtt tésztával is tálalni. /pl. csőtészta, orsótészta stb./
Nagyon guszta, biztos finom is, de nemhiszem hogy 2 perc alatt elkészül.
Halat,vadat s mi jó falat. Pazar!!! :-)
Anna, persze, hogy nem! Az előkészületre azt írtam, hogy 2x30 perc, a főzésre pedig, hogy 2 óra! Csak az első számjegyet rögzítette a rendszer! Bocsika. Köszönöm az észrevételt! Kijavítottam!
Ez teljesen az édesanyám által készített vadasra emlékeztet ! Ő is pácolta pár napig a husit, a zöldségeket. Ügyes vagy, Marianna !
Nagyon guszta Marianna ügyes vagy!!!!
Timike, Amanda és Éva! Köszönöm szépen!
Szuper!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.