Mi jó sok tejföllel szeretjük.
Hozzávalók:
70 dkg szeletelt sertéshús,
3 ek olaj,
40 dkg tisztított sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér,
2 fej vöröshagyma,
1/2 ek. cukor,vagy 1 tk.folyékony édesítő,
1 tk. só,
2 ek.liszt,
1 kk.szemes bors,
2 db. babérlevél,
1/2 ek. ecet,
1/2 ek.mustár,
1/4 citromhéj /citrom felső héját vékonyan levágjuk/
2-3 ek. tejföl,/elmaradhat/
1 dl vörösbor,/elmaradhat/
Elkészítés:
Először az 1 tk. cukrot pirítsuk meg és öntsük rá a vörösbort,tegyük félre.
A húst vágjuk szeletekre sózzuk,borsozzuk,tegyük félre.
12 dl./1 liter 2 deci/ vizet teszünk fel főni,amibe belerakjuk a felkarikázott zöldségeket,répát,gyökeret,karikázott vöröshagymát,a szemes borsot,babérlevelet,ecetet,sót,citrom héját,végül beleöntjük a bort,amiben mostanra már,felolvadt a pirított cukor.
Amikor megfő,leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is,amiből kidobtuk a babérlevelet és citromhéjat.
Az forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket,majd egy kevés páclével takarék lángon,puhára pároljuk,ha szükséges pótoljuk a levet.A végén lepirítjuk,kiszedjük,félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget,/1-2 perc/megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk egy kicsit,majd a maradék páclevet ráöntjük,összefőzzük,majd hozzáadjuk a mustárt,tejfölt és rúdmixerrel összemixeljük az egészet.
Belerakjuk a hússzeleteket és egy pillanatra visszatesszük míg egyet nem forr.Megkóstoljuk,ha szükséges ízesítsük saját szájízünk szerint.
Csőtésztával,vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.
Nekem ez a legfinomabb vadas hús.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.