A zsemle gombocót nem írta le, hogy kell csinálni. Van aki még nem tudja.
- 50 dkg marhahús, lehet lábszár is
- egy csomag leveszöldség
- 1,5 dl tejföl
- 1 babérlevél
- 1 kk mustár
- só, bors
A marhahúsból és a zöldségekből AMC módra húslavest főzök. Azaza, berakom az összes hozzávalót a 20 cm-es párolóbetétbe, beleengedem a 4,5 l-es AMC alapelembe, feltöltöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a hozzávalókat, fűszerezem, lezárom a secuval és magas hőfokon a gyorsfőzőfedő lezárásáig melegítem. Amikor a fedő lezárt, egészen kicsire veszem alatta a hőforrást, 25 percre állítom az audiothermet és megfőzöm a levest. Hagyom, hogy a secu lassan engedje el a nyomást.
Mikor felnyitható, kiemelem a párolóbetétet a zöldséggel és a hússal. A húst éles késsel felszeletelem, előmelegítek egy 3,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet az első pirosig és a főtt hússzeletek mindkét oldalát jól átpirítom benne. Még sózom és ráöntöm a következő mártást:
a leveszöldségeket húslevessel leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt, a mustárt és beledobom a babérlevelet. Ezt a mártást öntöm a kisült húsra. Kicsit összefőzöm és kész ia a vadas! Zsemlegombóccal tálalom.
Közkívánatra két zsemlegombóc receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, só. Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a vadassal tálaljuk
Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.
A zsemle gombocót nem írta le, hogy kell csinálni. Van aki még nem tudja.
Akkor mindjárt két receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, só. Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a pörkölttel tálaljuk Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.
Hopp, ez egy kicsit összecsúszott! De megéri szétválogatni!
Ma a te vadasodat főztem! Isteni volt! Köszi a szuper receptet!
Mióta olvastam ezt a receptet, én is így főzöm a vadast! Nagyon finom és egyszerű. Az ilyeneket szeretem.
Szerintem is ez a legjobb vadas recept az oldalon!
Nagyon jó recept, köszi!
Ez készül ma nálunk!
ezt találtam
Nagyon jó recept!!! 10 pont érte.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.