Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Vadas marha, zsemlegombóccal

felvitel dátuma: 2011-03-29 12:59:48       mai nézettség: 1       nézettség: 3930
részletes recept
Vadas marha, zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg marhahús, lehet lábszár is

- egy csomag leveszöldség

- 1,5 dl tejföl

- 1 babérlevél

- 1 kk mustár

- , bors

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A marhahúsból és a zöldségekből AMC módra húslavest főzök. Azaza, berakom az összes hozzávalót a 20 cm-es párolóbetétbe, beleengedem a 4,5 l-es AMC alapelembe, feltöltöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a hozzávalókat, fűszerezem, lezárom a secuval és magas hőfokon a gyorsfőzőfedő lezárásáig melegítem. Amikor a fedő lezárt, egészen kicsire veszem alatta a hőforrást, 25 percre állítom az audiothermet és megfőzöm a levest. Hagyom, hogy a secu lassan engedje el a nyomást.

Mikor felnyitható, kiemelem a párolóbetétet a zöldséggel és a hússal. A húst éles késsel felszeletelem, előmelegítek egy 3,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet az első pirosig és a főtt hússzeletek mindkét oldalát jól átpirítom benne. Még sózom és ráöntöm a következő mártást:

a leveszöldségeket húslevessel leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt, a mustárt és beledobom a babérlevelet. Ezt a mártást öntöm a kisült húsra. Kicsit összefőzöm és kész ia a vadas! Zsemlegombóccal tálalom.

Közkívánatra két zsemlegombóc receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, . Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a vadassal tálaljuk

Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

2/10 klepcsa 2011 július 16

A zsemle gombocót nem írta le, hogy kell csinálni. Van aki még nem tudja.

0/10 Zsuzsa 2011 augusztus 4

Akkor mindjárt két receptet is írok: Ez egy alaprecept, a másik meg egy ismerősöm receptje: Hozzávalók: 1 1/2 zsemle, 8 dkg liszt,2 tojás, petrezselyemzöld, bors, só. Az apró kockákra vágott zsemlét előmelegített AMC serpenyőben halványra pirítjuk, megszórjuk a finomra vágott zöld.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk. A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel, megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát. A 4,5 l-es alapelemben vizet forralunk, beletesszük a pastabetétet és evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Kifőzzük, a pastabetétet kiemelve a zsemlegombócot a pörkölttel tálaljuk Másik: Lonka zsemlegombóca (finomabb variáció) 2 db zsemlét felszeletelek, kevés vízzel puhára felmorzsolom, 1-2 egész tojással, pici sóval, zöldpetrezselyemmel, borssal, 10 dkg liszttel összekeverem. Egy első piros jelzésig előmelegített AMC elemben (pl. a palacsintasütőben) megpirítok 2 db kockákra vágott zsemlét. (Nem kell hozzá semmilyen zsiradék!) A zsemlekockákat könnyedén belekeverem a masszába. A 4,5 l-es alapelemben sós vizet forralok, beleteszem a pastabetétet, a zsemlegombóc anyagából kis gombóckákat formálok és a forró, sós vízben kifőzöm. Mikor kész, kiemelem a vízből a pastabetétet, lecsorgatom a gombócokat. Nem kell leöblíteni.

0/10 Zsuzsa 2011 augusztus 4

Hopp, ez egy kicsit összecsúszott! De megéri szétválogatni!

10/10 Ili 2012 július 29

Ma a te vadasodat főztem! Isteni volt! Köszi a szuper receptet!

10/10 anci 2012 július 29

Mióta olvastam ezt a receptet, én is így főzöm a vadast! Nagyon finom és egyszerű. Az ilyeneket szeretem.

10/10 Ili 2012 október 16

Szerintem is ez a legjobb vadas recept az oldalon!

10/10 B. Kata 2012 október 21

Nagyon jó recept, köszi!

10/10 Károly 2012 november 25

Ez készül ma nálunk!

0/10 béki heni 2014 november 29

ezt találtam

0/10 Petra Lászlóné 2015 március 22

Nagyon jó recept!!! 10 pont érte.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*