Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Vadas hús krumplis fánkkal

felvitel dátuma: 2012-02-16 20:25:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1078
részletes recept
Vadas hús krumplis fánkkal
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg comb

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db zeller

1 db vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

3 db babérlevél

,bors

tejszin

2 EK tejföl

1 EK mustár

 

a fánkhoz:

4-5 db krumpli

kb.8O dkg liszt

1 kocka élesztő

2 tojás

2,5 dl tej

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 6 perc
Elkészítés:

A combot megpiritjuk pici olajon vagy zsiron. A zöldséget  beletesdszük a fazékba a hússal együtt, felöntjük kb. 3-4 dl vizzel, babérlevelet, szemeborsot, sót adunk hozzá és megfőzzük. Ha puha a hús, kivesszük és felszeleteljük. A zöldséget szétturmixoljuk és hozzádjuk a mustár-tejföl-tejszin keverékét. Összeforraljuk.

 

A krumplit meghámozzuk és megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a liszttel, a tejben felfuttatott élesztövel, tojássaé, sóval - bedagasztjuk és kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt, kiboritjuk a deszkára , átgyúrjuk és kiszaggatjuk. Forró olajban megsütjük.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*