1 kg comb
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só,bors
tejszin
2 EK tejföl
1 EK mustár
a fánkhoz:
4-5 db krumpli
kb.8O dkg liszt
1 kocka élesztő
2 tojás
só
2,5 dl tej
A combot megpiritjuk pici olajon vagy zsiron. A zöldséget beletesdszük a fazékba a hússal együtt, felöntjük kb. 3-4 dl vizzel, babérlevelet, szemeborsot, sót adunk hozzá és megfőzzük. Ha puha a hús, kivesszük és felszeleteljük. A zöldséget szétturmixoljuk és hozzádjuk a mustár-tejföl-tejszin keverékét. Összeforraljuk.
A krumplit meghámozzuk és megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a liszttel, a tejben felfuttatott élesztövel, tojássaé, sóval - bedagasztjuk és kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt, kiboritjuk a deszkára , átgyúrjuk és kiszaggatjuk. Forró olajban megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.