Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Vadas

felvitel dátuma: 2012-04-29 20:20:15       mai nézettség: 2       nézettség: 3602
részletes recept
Vadas
Hozzávalók 6 személyre:

90 dkg vesepecsenye

50 dkg sárgarépa

30 dkg petrezselyemgyokér

fél zeller

2 gerezd fokhagyma

3 fej voroshagyma

3 babérlevél

1 kis pohár tejfol

1 ek mustár

kevés cukor

olaj

orolt bors

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát dinszteld meg. A hús hártyáját szedd le, majd szeleteld fel, és tedd a hagymára. Fedo alatt picit susd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tedd bele a babérlevelet. Kezdd el párolni, ha szukség van , akkor onthetsz alá egy kis vizet is. A megtisztított, feldarabolt répát, zellert, petrezselyemgyokeret, valamint a fokhagymát add hozzá, és vízzel felontve párold 1,5 órán keresztul. A hús akkor , ha a fakanalat nyomva hozzá szinte szétesik. Szedd ki a húst és a babérleveleket, majd a zoldségeket turmixold le. Tejfollel, mustárral vagy ecettel savanyítsd, és adj hozzá egy kevés cukrot is. Forrald ossze megint, majd a húsra ontve tálald.

 

(Eredeti forrás: femina)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*