90 dkg vesepecsenye
50 dkg sárgarépa
30 dkg petrezselyemgyokér
fél zeller
2 gerezd fokhagyma
3 fej voroshagyma
3 babérlevél
1 kis pohár tejfol
1 ek mustár
kevés cukor
olaj
orolt bors
Az apróra vágott hagymát dinszteld meg. A hús hártyáját szedd le, majd szeleteld fel, és tedd a hagymára. Fedo alatt picit susd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tedd bele a babérlevelet. Kezdd el párolni, ha szukség van rá, akkor onthetsz alá egy kis vizet is. A megtisztított, feldarabolt répát, zellert, petrezselyemgyokeret, valamint a fokhagymát add hozzá, és vízzel felontve párold 1,5 órán keresztul. A hús akkor jó, ha a fakanalat nyomva hozzá szinte szétesik. Szedd ki a húst és a babérleveleket, majd a zoldségeket turmixold le. Tejfollel, mustárral vagy ecettel savanyítsd, és adj hozzá egy kevés cukrot is. Forrald ossze megint, majd a húsra ontve tálald.
(Eredeti forrás: femina)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.