80 DKG VADHÚS, (VAGY BÁRMILYEN IS LEHET,ÉN BÁRÁNY HÚST HASZNÁLTAM.)
2 BABÉR LEVÉL,3 GEREZD FOKHAGYMA,1 EVŐKANÁL OREGÁNÓ,1 MOKKÁSKANÁL,ŐRÖLT BORS,1 EVŐKANÁL VEGETA,
1 CSAPOTT MOKKÁSKANÁL BAZSALIKOM,1 KISFEJ VÖRÖSHAGYMA, 1,5LITER VÍZ.
Mártáshoz:
A MÁRTÁS HOZZÁVALÓK:
5+4 EVŐKANÁL LISZT, 4 EVŐKANÁL ZSÍR, 2 GEREZD FOKHAGYMA,1 CSAPOTT MOKKÁSKANÁL OREGÁNÓ, 3 DL TEJFÖL,2 EVŐKANÁL MUSTÁR.
A HÚST APRÓKOCKÁRA VÁGJUK, A VÖRÖSHAGYMÁT APRÓ KOCKÁRA VÁGJUK,MAJD A HOZZÁ VALÓKAT IS BELE KEVERJÜK ÉS HIDEG VÍZET RÁ ÖNJÜK.
2 NAPIG A PÁCLÉBEN ÉRLELJÜK.
ÉN HARMADIK NAP A PÁCLÉBEN MEGFŐZTEM TAKARÉK LÁNGON A HÚST,ÉS IGY HŰTÖTTEM KI.
Mártás elkészítése:
4 LITERES FAZÉKBA A ZSÍRT MEGOLVASSZUK, EBBE TESSZÜNK 5 EVŐKANÁL LISZTET, 2 GEREZD ZÚZOTT FOKHAGYMÁT, ARANYBARNÁRA PÍRITJUK,ÉS A HIDEG PÁCLÉBEN FŐTT HÚSSAL EGYÜTT FELÖNTJÜK, ÁLLANDÓAN KEVERJÜK, HOGY NE LEGYEN CSOMÓS, HA KELL MÉG ÖNTSÜNK HOZZÁ 0,5 LITER VÍZET ÉS ÍGY FŐZZÜK TOVÁBB TAKARÉK LÁNGON.
KÖZBEN ELKÉSZÍTJÜK A HABARÁST IS ,A TEJFÖLT, 4 EVŐKANÁL LISZTET, ÉS A MUSTÁRT ,KB.1 DL VÍZELL SIMÁVÁ KEVERJÜK, MAJD A VADAS LÉHEZ KEVERJÜK, ÁLLANDÓAN KEVERJÜK, NEHOGY CSOMÓS LEGYEN. MAJD JÓL ÖSSZE FORRALJUK ÉS MELEGEN TÁLALJUK.
ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL SOKKAL EGYSZERŰBB ÉS PRAKTIKUSABB.(ANNYI KIS KÜLÖMBSÉGGEL NEKEM VOLT MARADÉK NYÚL PÖRKÖLTEM AZT MÉG HOZZÁADTAM ÉS ÍGY EGYÜTT FŐTT KÉSZRE.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.