Jónak találom a receptet, én is így fogom hamarosan elkészíteni.
A pörkölthöz:
1kg vad hús itt szarvasból készült a pörkölt. , 2 db vargánya, 3-4 rókagomba, 2-3 galamb gomba, 2 fej hagyma, pirospaprika, 2 friss paprika, 2 paradicsom, 2 jó nagy kanál zsír, 2dl vörösbor, só, bors, babérlevél , majoranna, köménymag, borókabogyó.
Dödölléhez:
1 kg krumpli só, liszt. kevés olaj.
A vadat előző este mindig bepácolom.
A vörösbort ,babérlevelet, borókabogyót,, egyik fej hagymát. és annyi vizet hogy a pörköltnek felvágott húst ellepje összekeverek és belerakom a húst folpakkal lezárom a tálat és éjszakára a hüttőbeteszem.
A hagymát felaprítom és a zsiron felteszem a tűzre megfonnyasztom, meghintem pirospaprikával a húst leszüröm a levéről és a pörkölt alaphoz adom a levet nem elönteni mert avval lehet felönteni a húst amikor szükséges. Hozzáadom a gombákat ,a paprikát ,a paradicsomot, és főzöm amikor az első levét elfővi akkor szoktam megsózni ez ahány ház annyi szokás, puhára főzöm időnként felöntöm ha szükséges.
Dödöle:
A krumplit meghámozom vékony karikára vágom és felteszem főni annyi vizet öntök rá ami pont ellepi sózom és a krumplit jópuhára főzöm, /legjobb olyan fajtát választani ami jól széjjel fő/ Ha megfőtt a krumpli összetöröm amilyen apróra csak tudom a levét nem öntjük le, A tűzön tartvaadagoljuk hozzáa lisztet állandó kevergetés közbe hogy ne túl kemény de ne is lágy masszát kapjunk, K:B: mint ha nudlit készítenenk. olajba mártott kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle . Ez a köret a vad mellé de önálló ételnek is nagyon finom kissé megpirítva ,tejföllel meglocsolva.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.