A tésztához:
500 g kenyérlisztes finomliszt
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
1,5 dl joghurt
2 ek étolaj
Tetejére:
1-2 ek olaj
1 dl langyos tejben csomómentesre keverünk 1 ek lisztet, 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztot, a meglangyositott joghurtot, az étolajat, és a tejjel alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, kb. 1 órát.
A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk és derelyemetszővel vagy éles késsel 8 négyzetre vágjuk.
A tésztalapokat egyenként lazán feltekerjük úgy mint a buktát, és kikent szögletes jénaiba vagy magas falú tepsibe rakjuk, hogy összeérjenek. Ahol összeérnek, olajjal megkenjük az oldalukat, különben nem lehet majd szétválasztani őket. Tetejüket szintén megkenjük. Igy pihentetjük 20-30 percig, hogy kicsit megkeljenek.
Előmelegitett sütőben alul-felül sütőben 200, hőlégkeverésesnél 180 fokon kb. 30 percig sütjük pirosra.
A jénaiból kivéve deszkán hagyjuk kihűlni.
A közben szeletekké vált tésztarudakat leválasztjuk. Kettévágjuk, mint egy zsemlét, és már készülhet is a szendvics.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.