Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Uzsonnakenyér

felvitel dátuma: 2012-10-16 21:56:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1559
részletes recept
Uzsonnakenyér
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

500 g kenyérlisztes finomliszt

1 tk

1 tk cukor

2,5 dkg élesztő

2,5-3 dl tej

1,5 dl joghurt

2 ek étolaj

 

Tetejére:

1-2 ek olaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1 dl langyos tejben csomómentesre keverünk 1 ek lisztet, 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztot, a meglangyositott joghurtot, az étolajat, és a tejjel alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, kb. 1 órát.

A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk és derelyemetszővel vagy éles késsel 8 négyzetre vágjuk.

A tésztalapokat egyenként lazán feltekerjük úgy mint a buktát, és kikent szögletes jénaiba vagy magas falú tepsibe rakjuk, hogy összeérjenek. Ahol összeérnek, olajjal megkenjük az oldalukat, különben nem lehet majd szétválasztani őket. Tetejüket szintén megkenjük. Igy pihentetjük 20-30 percig, hogy kicsit megkeljenek.

Előmelegitett sütőben alul-felül sütőben 200, hőlégkeverésesnél 180 fokon kb. 30 percig sütjük pirosra.

A jénaiból kivéve deszkán hagyjuk kihűlni.

A közben szeletekké vált tésztarudakat leválasztjuk. Kettévágjuk, mint egy zsemlét, és már készülhet is a szendvics.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*