A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dk éleszto
1 dl tej
2 tojássárgája
kb. 2 dl tejfol (de amennyit felvesz a tészta)
2-3 mk só
Tetejére:
reszelt sajt
Kenéshez:
tojásfehérje
Az élesztot langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk. Egy tálban osszekeverjuk a tobbi hozzávalót és a felfuttatott élesztot is hozzáadjuk. Osszegyúrjuk. Ha úgy érezzuk, hogy a tészta még kemény, hozzáadjuk a maradék tejfolt. Konyharuhával letakarjuk és fél óráig pihentetjuk. Majd kinyújtjuk és feltekerjuk, mint a rétest. A két szélét a kozepéig egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjuk fél óráig. Kb. 1-1,5 cm-re nyújtjuk ki. A kisebbik pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsin még 15-20 percet pihentetjuk. Sutés elott a maradék tojásfehérjével lekenjuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Elomelegitett sutoben 220 fokon 15-20 percig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.