mártáshoz
6 db tojássárga
2 liter tej
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 cs vaníliás cukor
habhoz
6 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
a mártáshoz a tojássárgákat egy lábosban kikeverjük a cukorral....
majd másfél liter tejjel felöntve feltesszük főni
a fél liter tejben elkeverjük a lisztet és mikor már a feltett tej felforrt hozzákeverjük és összefőzzük
levéve a tűzről bele tesszük a vaníliás cukrot is
hideg vízbe állítjuk a fazekat hogy hamar kihűljön a mártás
a tojásfehérjéket a cukorral nagyon keményre felverjük evőkanállal nagyobb halmokat vesszünk a habból és forró vízben megfőzzük....kivéve szűrőbe tesszük hogy a víz lecsöpögjön
amikor már három negyedrészt kifőztünk akkor a maradékot egybe öntjük bele a vízbe és így főzzük meg
egy nagy tálba rakjuk a habot ráöntjük a mártást
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.