Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Uráli torta

felvitel dátuma: 2014-03-23 14:39:38       mai nézettség: 2       nézettség: 1348
részletes recept
Uráli torta
Hozzávalók 10 személyre:

Barna tészta:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
20 dkg margarin
1 kiskanál szalalkáli (ha nincs, akkor sütőpor is helyettesítheti)
2 tojássárgája
2 evőkanál tejfölezt összegyúrjuk és 3 részre osztva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk
 

Fehér tészta:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
50 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál szalalkáli (vagy sütőpor) – ezt is összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk
 

Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
 

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

 

 

A fehér tésztára:
baracklekvár
durvára vagdalt dió
Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyasztottunk) nagy lyukú reszelőn. Mindhárom lapot külön-külön készre sütjük, 170-180°C-ra előmelegített sütőben.
 

Krém: A lisztet a tejben megfőzzük sűrű krémmé, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a könnyű, habosra kikevert vajkrémet. A süteményt megtöltjük a kész krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
Köszönöm Váradi Gabriellának, hogy feltette nagyon finom !!!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*