Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ünnepi diótorta

felvitel dátuma: 2012-06-25 07:29:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1029
részletes recept
Ünnepi diótorta
Hozzávalók 12 személyre:

 

Piskóta : 6 tojás, 4dl cukor , 4 dl liszt, 7 ek olaj, 1/2 ek sütőpor vagy szalakáli
6 ek dió, 4 ek víz

 

Dió krém :20 dkg darált dió
1 ek. liszt
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 citrom héja
20 dkg margarin

 

Vajkrém : 20dkg porcukor 25 dkg puha ráma,pici dió aroma,csipet só

Előkészületi idő: 240 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

 

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát ...kétszer sütöttem meg a fölső emeletet kockára vágtam ki.

 

Diókrém : A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük vele a tortát.

 

Vajkrém : 20dkg porcukrot 25 dkg puha rámával,pici dió aromával,csipet sóval nagyon habosra kikeverjük. Megkenjük vele mind két torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondantal díszítjük.

Szakács: vrita


Film link: https://www.facebook.com/pages/Rita-S%C3%BCtisoldala/248661231919331?ref=hl

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2012 június 25

Nagyon szép! Örülök, hogy sikerült ide is feltenned!

0/10 Várkonyi Rita 2012 június 25

Köszönöm szépen !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*