Nagyon szép! Örülök, hogy sikerült ide is feltenned!
Piskóta : 6 tojás, 4dl cukor , 4 dl liszt, 7 ek olaj, 1/2 ek sütőpor vagy szalakáli
6 ek dió, 4 ek víz
Dió krém :20 dkg darált dió
1 ek. liszt
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 citrom héja
20 dkg margarin
Vajkrém : 20dkg porcukor 25 dkg puha ráma,pici dió aroma,csipet só
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát ...kétszer sütöttem meg a fölső emeletet kockára vágtam ki.
Diókrém : A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük vele a tortát.
Vajkrém : 20dkg porcukrot 25 dkg puha rámával,pici dió aromával,csipet sóval nagyon habosra kikeverjük. Megkenjük vele mind két torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondantal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.