50dkg liszt
10-15 dkg cukor
2 púpozott evőkanál zsír
1 pohár tejföl 175 ml
2 tojás
Csípet só
Kevés citromhéj
1vaniliás cukor
1 sütőpor
Töltelék.
1,5 kg alma
Cukor, ízlés szerint
Kevés fahéj
Közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Kettévesszük és az egyik felét tepsibe rakjuk, majd a megpárolt almát ráterítjük. Befedjük a másik lappal és megkenjük tojással. Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőbe szép pirosra sütjük.
Lehet más gyümölccsel és sütni, meggyel, szilvával.
Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.