Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ujvári szelet

felvitel dátuma: 2013-12-02 18:44:42       mai nézettség: 1       nézettség: 4225
részletes recept
Ujvári szelet
Hozzávalók 8 személyre:

4 tojás

4 kanál liszt

4 kanál cukor


Krém:

4 dl tej

1.5 csomag vanéliás puding por

1 vanélia cukor

15 dk porcukor

20 dk vaj

3 tojássárga

1 ananász kompót


Hab:

3 tojás fehérje

15 dk cukor

citromlleve

élelmiszer szinező

csoki bereszelni

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A 4 tojásból piskótát sütünk 180 fokon.
Mikor megsült kihül kétté vágjuk.

A pudingot a tojássárgákat felfőzzük a tejjel és hülni hadjuk.
Hozzáadjuk a vajat cukrot és krémessé keverjük.
Közben a kompótot apró kockákra vágjuk és a krémbe keverjük.
Megkenjük a piskótát és a másik lappal befedjük.A krémből hagyunk vékonyan lekenni a süti tetejét aztán hűtőbe tesszük.
Gőzfelett a tojásfehérjéket a cukorral citrollével szinesítôvel kemény habbá verjük.
Tortadiszítô nyomószákkal a felkockázott sütire nyomjuk a habot.

Bereszeljük csokival.
Nagyon finom mutatós sütemény.

Szakács: Brenkus Klára


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Mikus Erika 2013 december 3

Isteni ez a suti, rég kerestem, csakis ajánlani tudom mindenkinek.

9/10 Krisztina Hajdú Dorna 2013 december 3

Imádom ezt a sütit,még a régi gyerekkorombeli cukrászdák nagy slágere volt.nemtudtam hogy kell csinálni éppen ezért örülök,hogy megtaláltam ezt a receptet.köszönöm.aki egyszer megkóstolja az mindig szeretni fogja.

0/10 Brenkus Klára 2013 december 3

Erika ôrulôk hogy hoztam is ujdonságot én is már rég sutôttem lapozgatva az ôreg sutis fuzetem találtam rá .Nálunk is a család kedvenc sutije volt

0/10 Brenkus Klára 2013 december 3

Krisztina valóban régmult idôk nagy slágere volt a suti.Orulôk hogy segíthettem.

0/10 kriszta74 2014 február 9

Nekem a hab meg folyt a tetején,mi lehetett a baj? Mindent úgy csináltam,ahogy írtad.

0/10 Brenkus Klára 2014 február 9

Krisztina tovább kellett volna a habot verni addig míg nem kemény.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*