30 dkg újkrumli,
20 dkg füstölt húsos szalonna,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 db vegeta levél friss,
kis csokor petrezselyem zöldje,
1/2 mokkáskanál őrölt bors,
1 teáskanál vegeta,
2 db sárgarépa,
féldeci tej.
egy jénai tál, vagy kuglóf forma.
A krumpli héját lekotorjuk,és 4 gerezdre vágjuk, sárgarépát meg tisztítjuk,és vékony karikára szeleteljük,és megmossuk, ugy színtén a vöröhagymát és a fokhagymát, vékonykarikára szeleteljük.
Majd a szalonnát apró kockára vágjuk,és a vegeta levelet, petrezselyem zöldet apróra vagdossuk.
A szalonnát egy 2 literes lábosba tesszük és kissé meg píritjuk, ebbe tesszük az előkészített alap anyagokat és együtt kissé megpíritjuk, 10 perc alatt. Majd a formába egyenletesen elosztjuk, és az 5 tojást fél dl tejjel fel verjük ebbe tesszük a borsot, vegetát, s a formában lévő alapanyagra öntsük.
Elő melegített,sűtőben félóra alatt szép pirosra sütjük.
Ha megsült kissé hagyjuk kihűlni, majd kerek tálra fordítsuk rá.
Nagyon finom egytál ételnek, bármilyen savanyúsággal.
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.