Hozzávalók :
1,5 kg Burgonya
6db tojás
2,5 dl tejföl
1 csokor újhagyma zölddel együtt
20 dkg trapista sajt
fél dl majonéz
1 kávéskanál őrölt bors
1 tk só
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gépsonka
olaj a tepsi kikenéséhez
Vittem egy kis újítást az ételünkbe ,saját elképzelés szerinti recept .
Elkészítés :
A tojást és a burgonyát héjastul megfőzzük .A sonkát szalonnát apró kockákra vágjuk.
Az új hagymát jól megmossuk és apróra vágjuk zölddel együtt.Közben a tejfölt majonézt kikeverjük
hozzáadjuk a borsot és egy csipet sót .Ha megfőtt a burgonya megpucoljuk és a tojást is.
A tepsit kiolajozzuk vékonyan és alulra burgonyát karikázunk picit sózzuk majd a szalonna a sonka
,tojás karika jól megszórjuk az új hagymával. és közben meglocsoljuk a majonézes öntettel.
Ezt így addig rétegezzük amíg el nem fogy minden hozzávalónk.Tetejére egy sor burgonya kerül és az
összes megmaradt öntet .Erre szórjuk a lereszelt trapista sajtot és még egy réteg új hagymát .
20 percig lefedve sütjük a sütőben ,közepes lángon majd levesszük a fedőt és 5-7 percig ropogósra
sütjük a tetejét .Jó étvágyat nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.