Nagyon ízletes és guszta.
Krémhez:
Tetejére:
Díszíthető:csoki dara, gyümölcs, illetve ízlés szerint.
tepsi méret: 17*23 cm
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzádolgozzuk az átszitált sütőporos, vaníliás cukros lisztet, majd a végén az olajt (nem géppel dolgozom, ezt biztonsági okból keverem a végén bele).
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt (vajazott-lisztezett) tepsiben, kb. 170-180 fokon sütjük 20 percig.
Amíg a tészta sül készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből, a kakaóból és a vízből készítsünk pudingot, és sűrítsük be.
A tojások fehérjébőlpici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. Összekeverjük a még forró pudinggal és a tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon 10 – 15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
Tetejére az üdítővel elkeverjük a pudingot, és feltesszük főzni. Először kicsit nagyobb hőfokon, mikor kezd sűrűsödni, levesszük takarékra. Állandó keverés mellett, kicsit áttetszőre főzzük, kb. 15 perc. Még forrón a krém tetejére simítjuk.
Kiemeljük a sütőpapírral a tepsiből és hűtőbe tesszük. Díszíthetjük.
Megjegyzés: Tej érzékenynek, születésnapra készült. – Készülhet tortaformában: 26 cm átmérővel, vagy 20*25 cm méretű tepsiben, kockának. Mindkét esetben a mennyiségek kétszeresét kell venni. – A krémnél a vizet tejjel helyettesítve is készíthetjük.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.