70 dkg csirkemell
1 vöröshagyma
só, bors
20 dkg ecetes uborka
15 dkg csiperke gomba
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
4 dl szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1/2 mokkáskanál őrölt kömény 1 púpozott evőkanál mustár
fél csokor petrezselyem
A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A húst kisebb szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük és megsózzuk, megborsozzuk. A húst az olajon mindkét oldalát megsütjük és félretesszük. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát, az összenyomott fokhagymát és néhány percig tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük és felöntjük a levessel. Kevergetve fölforraljuk míg mártásszerűen besűrűsödik, majd hozzáadjuk a felaprított uborkát és a húst. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, a mustárral ízesítjük, végül az uborkás-gombás húshoz öntjük. A tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.