Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Uborkás-gombás csirkemell

felvitel dátuma: 2014-04-27 17:31:09       mai nézettség: 1       nézettség: 786
részletes recept
Uborkás-gombás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell

1 vöröshagyma

, bors

20 dkg ecetes uborka

15 dkg csiperke gomba

4 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olaj

3 dkg vaj

1 evőkanál liszt

4 dl szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)

1 dl tejföl

1 dl tejszín

1/2 mokkáskanál őrölt kömény 1 púpozott evőkanál mustár

fél csokor petrezselyem

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A húst kisebb szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük és megsózzuk, megborsozzuk. A húst az olajon mindkét oldalát megsütjük és félretesszük. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát, az összenyomott fokhagymát és néhány percig tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük és felöntjük a levessel. Kevergetve fölforraljuk míg mártásszerűen besűrűsödik, majd hozzáadjuk a felaprított uborkát és a húst. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, a mustárral ízesítjük, végül az uborkás-gombás húshoz öntjük. A tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*