Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Uborkasaláta

felvitel dátuma: 2013-06-07 11:22:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1608
részletes recept
Uborkasaláta
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1/2 kg fürtös vagy kígyóuborka
  • 2 ek cukor
  • 6 ek 10%-os ecet
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

Az uborkákat megmossuk, leszárítjuk.

A kígyó uborkát héjastól leszeljük, a fürtös uborkát megpucoljuk és úgy szeljük le a Konyhaművész szeletelővel.

A Kristálytálban levő szeletelt uborkát enyhén megsózzuk, összekeverjük.

Rátesszük a cukrot és az ecetet, ezzel is jól elkeverjük.

Félretesszük, közben néha megkeverjük.

Mikor már engedett jócskán levet, átkeverjük, megkóstoljuk és ízlésünkhöz igazítjuk.

Mikor az íz megfelelő számunkra, a fokhagymát is beletesszük, átpréseljük a TW Fokhagymanyomón, vagy nagyon apróra vagdaljuk.

Belekeverjük a salátába.

Megszórjuk pirospaprikával és elkeverjük ezzel is.

Van aki csak a tetejére szórja a pirospaprikát, ez ízlés és szokás kérdése.

Rátesszük a tálra a tetejét és tálalásig hűtőbe tesszük az uborkasalátát.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*