Hozzávalók:1/2kg uborka tisztítva kockára vágva/ha jó friss maradhat a haja rajta még jobb ízt és színt ad a levesnek.
2gerezd fokhagyma
1ek olíva olaj
delikát
só
bors
kapor
tej
tejfö/joghurt
1ek. liszt /tönköly,vagy egyéb/
egy cseppnyi édesítő/cukor
citromlé
Elkészítés:
A fokhagymát az olajon megpirítom,majd hozzáadom az aprított uborkákat és tovább pirítom,aztán felöntöm vízzel,kb,hogy elfedje,sózom,delikáttal ízesítem/nekem só mentes van/.Amíg fő egyet, addig a tejfölt/joghurtot,lisztet,tejet csomómentesre keverem és a leveshez öntöm.Ha újra felfőtt összeturmixolom/nem szükséges/és egy cseppnyit édesítem,csak az ízharmónia miatt,és ízlésnek megfelelően citromot csavarok bele.Mi szeretjük savanyún. Egészségetekre!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.