Szerintem biztos finom! Kiprobálom.
Hozzávalók: 4 kg uborka, 1-2 fej hagyma, 0,5 kg cukor, 0,5 l 20 % -os ecet, só, ízlés szerint, fél kiskanálnyi Egy maréknyi csokor kapor koriander mag ,egy kis kávéskanál egész fekete bors ,egy kávéskanál mustármag ,3-4 szem babérlevél . Egy-egy késhegynyi borkén és Na –benzoát
Elkészítése: Az uborkát folyó víz alatt megmossuk, majd anélkül, hogy meghámoznánk, legyaluljuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikára, félkarikára szeleteljük. A felszeletelt zöldségeket kisebb rétegekben egy mély tálba tesszük úgy, hogy alul uborkát, rá néhány szelet hagymát, majd a rétegek között ízlés szerint sózzuk. Amikor az összes zöldség a tálba került, rátöltjük a cukrot a fűszereket és az ecetet, majd egy tiszta konyharuhával letakarva 2-3 órán át állni hagyjuk. Ez alatt az ecetben teljesen feloldódik a cukor. Ezután óvatosan átforgatjuk és a steril forró ecetes vízzel átöblített tiszta üvegek aljára rakunk a kaporból majd rászedjük a salátánkat .Majd mindegyik üvegre egy késhegynyi borként és Na –benzoátot teszünk végül a salátalevet az uborkára öntjük.
Hűvös helyen tároljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.