500 g uborka
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 tk piros paprika őrlemény
1 teáskanál 10%-os ecet
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl víz
Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, erre tökéletesen alkalmas az ajándékba kapott új szeletelőm . Rászórom a sót és hagyom állni egy félórát. Tenyerem között jó alaposan kinyomkodom a levét.
Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot pirospaprikát és az ecetet, a vízzel összekeverem. Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.
Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.
Azért így készül mert nálunk aki nem szereti tejföllel az nem teszi rá magának .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.