Tyúk 2db combja,melle,szárnyai,3db nagy fej hagyma,1,5 dl olaj vagy 2 kanál zsír,pirospaprika,só,bors,pici kömény,1 gerezd fokhagyma,1-1db paprika és paradicsom,esetleg egy kis erőspaprika,kb 1,5dl viz a felöntéshez. Nokedli:30dkg liszt 3kkanál só,1db tojás,viz a kikeveréshez.,3tkanál só a főzőléhez.,2,5l vizkb. Toldifüszer termékek. www.toldifüszer.hu
A hagymákat tisztitás után apróra vágom a zsíradékban megfonnyasztom,belerakom a piros füszerpaprikát egy teáskanállal,felöntöm1,5dl higegvizzel és kb 1opercig lassan rotyogtatom,hogy besürősödjön,közben a jól megmosott és előzöleg besózott húsokat beleteszem a szaftba.Lefedem és csendesen,főzöm kb 2-3 órát,Egy 2o perc múlva füszerezem törött borssal,pici majorannával és pici örölt köménnyel,esetleg erőspaprikával.1 óra múlva beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot és továbbfőzöm puhulásig.Nokedlivel tálalom.Nokedli:30dkg liszt ,só,1db tojás.Amikor a vize fellfort teszek bele 3 kvkanál sót és összekeverem a nokedli masszát ,nem kell kikeverni alaposan,és mindjárt szaggatom is a forró vízbe,amikor 2x feljön a tetejére leszűröm és forró zsíradékra szedem,a pörkölttel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.