Olaj a sütéshez, porcukor és lekvár a tálaláshoz.
A lisztet a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk, beletesszük a sót, porcukrot, vaníliás cukrot.
Elkeverjük a tejfölben az élesztőt, a tojások sárgáját, a rum aromát, és hozzáöntjük a száraz anyagokhoz, valamint a narancslevet.
Összeállítjuk a tésztát. (Kicsit lágy állagú lesz.) 30 percet pihentetjük.
Kivesszük a tálból, lisztezett deszkán 4 részre vágjuk. Mindegyikből ujjnyi vastag rudat formázunk, egy rudat 6 db 8 cm-es darabra vágunk (4 x 6 = 24 db).
A darabokat először az egyik felén vágjuk be, majd megfordítjuk és elfordítva is bevágjuk.
A lábakat szétnyitjuk és lisztezett deszkára sorakoztatjuk. 15 percig pihentetjük.
Nem túl forró olajban sütjük, először fedővel, a másik felüket fedő nélkül 2-2 percig.
Papírtörlőre tesszük.
Megszórjuk porcukorral és narancslekvárral tálaljuk.
(A tészta saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.