Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Tyúkláb fánk - 24 db

felvitel dátuma: 2011-02-09 16:59:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3757
részletes recept
Tyúkláb fánk - 24 db
Hozzávalók 3 személyre:
  • 35 dkg liszt
  • 4 dkg vaj/margarin
  • 3 evőkanál porcukor (5 dkg)
  • 1 vaníliás cukor
  •  pici
  • 175 g tejföl (egy kis pohár)
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 1 dl narancslé

Olaj a sütéshez, porcukor és lekvár a tálaláshoz.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk, beletesszük a sót, porcukrot, vaníliás cukrot.
Elkeverjük a tejfölben az élesztőt, a tojások sárgáját, a rum aromát, és hozzáöntjük a száraz anyagokhoz, valamint a narancslevet.
Összeállítjuk a tésztát. (Kicsit lágy állagú lesz.) 30 percet pihentetjük.

Kivesszük a tálból, lisztezett deszkán 4 részre vágjuk. Mindegyikből ujjnyi vastag rudat formázunk, egy rudat 6 db 8 cm-es darabra vágunk (4 x 6 = 24 db).
A darabokat először az egyik felén vágjuk be, majd megfordítjuk és elfordítva is bevágjuk.
A lábakat szétnyitjuk és lisztezett deszkára sorakoztatjuk. 15 percig pihentetjük.

Nem túl forró olajban sütjük, először fedővel, a másik felüket fedő nélkül 2-2 percig.
Papírtörlőre tesszük.
Megszórjuk porcukorral és narancslekvárral tálaljuk.

(A tészta saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*