1,5 kg-os friss tyúkaprólék
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
zellergumó
kis darab karalábé
1 db zellerlevél
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
párszem egészbors
késhegynyi majoranna
só
egy szelet paradicsom
kicsi zöldpaprika
1,5l viz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Hidegvizben felteszem a megtisztitott aprólékot fözni, közben megtisztitom a zöldségeket, mikor az alaplé felforrt, leszűröm a habját és bezöldségelem majd füszerezem sóval, borssal esetleg egy kis erőspaprikával.
Hagyom lassan gyöngyözni kb 2-3 órát.
Amikor a hús megpuhult, a levest pihentetem egy 20 percet, majd leszűröm.
A zőldségeket és a húsokat külön tálra rendezem.
A levest befőzöm cérnametélttel külön egy kislábasban a leveslevében majd leszürőm és forrón tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.