Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Tyúkhús leves

felvitel dátuma: 2011-08-21 16:25:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2287
részletes recept
Tyúkhús leves
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg-os friss tyúkaprólék
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
zellergumó
kis darab karalábé
1 db zellerlevél
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
párszem egészbors
késhegynyi majoranna

egy szelet paradicsom
kicsi zöldpaprika
1,5l viz

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 2 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Hidegvizben felteszem a megtisztitott aprólékot fözni, közben megtisztitom a zöldségeket, mikor az alaplé felforrt, leszűröm a habját és bezöldségelem majd füszerezem sóval, borssal esetleg egy kis erőspaprikával.
Hagyom lassan gyöngyözni kb 2-3 órát.
Amikor a hús megpuhult, a levest pihentetem egy 20 percet, majd leszűröm.
A zőldségeket és a húsokat külön tálra rendezem.
A levest befőzöm cérnametélttel külön egy kislábasban a leveslevében majd leszürőm és forrón tálalom.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*