Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Tűzdelt malacpecsenye

felvitel dátuma: 2012-03-10 07:03:29       mai nézettség: 1       nézettség: 2651
részletes recept
Tűzdelt malacpecsenye
Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg bőrös malaccomb

1,5 kg burgonya

20 dkg füstölt szalonna

5-6 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

grillfűszer

http://www.boller.hu

őrölt fekete bors

egész kömény

2 ek.sertés vagy libazsír

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, négybe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk.

Elkészítés: A bőrt bevagdossuk,a húst megtűzdeljük a szalonna csíkokkal és a fokhagyma gerezdekkel. Sózzuk, befűszerezzük mindkét oldalát. A malac combot tepsibe rakjuk, megkenjük a hideg zsírral. A hús köré tesszük a burgonyát és a vöröshagymát. Sózzuk és grillfűszerrel megszórjuk. Vizet öntünk alá /kb. 2 dl / és sütőben 160-180 fokon fóliával lefedve 1 órát sütjük.Levesszük a fóliát, időnként meglocsoljuk a zsírjával és szép pirosra sütjük.

étvágyat kívánok!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 apfel 2012 március 10

Húúú, ez nagyon finom lehet! :)

0/10 csoti.henriette 2012 március 10

mi szem-szájnak ingere! Finom lehet!

0/10 kautz1009 2012 március 11

Köszi szépen!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*