Húúú, ez nagyon finom lehet! :)
1,5 kg bőrös malaccomb
1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
grillfűszer
őrölt fekete bors
egész kömény
2 ek.sertés vagy libazsír
Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, négybe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A bőrt bevagdossuk,a húst megtűzdeljük a szalonna csíkokkal és a fokhagyma gerezdekkel. Sózzuk, befűszerezzük mindkét oldalát. A malac combot tepsibe rakjuk, megkenjük a hideg zsírral. A hús köré tesszük a burgonyát és a vöröshagymát. Sózzuk és grillfűszerrel megszórjuk. Vizet öntünk alá /kb. 2 dl / és sütőben 160-180 fokon fóliával lefedve 1 órát sütjük.Levesszük a fóliát, időnként meglocsoljuk a zsírjával és szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.