A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy előmelegített, 3,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelembe rakjuk. Egyszerre 3 db fér bele. Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék tejben megáztatott kupakját. Tetejükre vajdarabkákat szórunk.
Az edényt a saját felfordított fedőjébe helyezzük. Ráfordítjuk a Navigeniót és az I. osztás második fokozatán szép pirosra sütjük. Kb. 5 perc. (A második képen látható a rendszer egyben.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.