Hozzávalók:kb. 1 l tej, 3 tojás,1 vaniliás cukor, 6 db. zsemle,/Jó a 2-3 napos maradék is,/izlés szerint cukor, pici zsír, vagy olaj a sütéshez,1 cs. túró +1 tojás a túróhoz.
Elkészítés: A zsemlék tezejét levágjuk, közepét kiskanállal kivájjuk.A tojást némi cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet,és összekeverjük. Ebbe a tejesz masszába áztatjuk meg a zsemléket, a kivájt belsejét is, és kistányérra félre tesszük. A túrót kevés cukorral és a zsemlék kivájt belsejével,1 van.cukorral összekeverjük. Kiolajozott tepsibe beletesszük a zsemléket, megtöltjük a töltelékkel rátesszük a megáztatott " kalapját". Én négy zsemlét csináltam, mert nemszeretem a túrósat, ezért kerül bele a maradékból szeletekre vágott zsemle.Előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük. Tetejét porcukorral hintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.