6 db szikkadt kifli
25 dkg túró
1 tojás, 1 vaníliacukor
3 evőkanál kristálycukor
reszelt citrom vagy narancshéj
olaj a sütéshez
baracklekvár,pici rum
porcukor
A szikkadt kifliket kettévágom, a belüket kiszedem amennyire csak lehet, a végeit levágom.
A túrót az összes hozzávalóval eldolgozom, majd megtöltöm a kiflikbe vájt üregeket, hogy ne folyjon ki a túró sütés közben, a kiszedet kiflibéllel elzárom a kifliketés mehetnek a forró olajba.
Mind a két oldalát szép pirosra sütjük, pillanatok alatt megsülnek, kiszedjük és tálalhatjuk is.
Baracklekvárt megmelegítünk, pici rummal elkeverjük ezzel leöntjük, vagy megszórjuk porcukorral.Érdemes teljes hoszsában kifúrni a kiflit, mert nagyon finom ropogós, de ahol nincs teljesen kiszedve pl a végeknél, ott nem annyira ropogós, marad bőven a kikapart belsejéből hogy be tudjuk dugni hogy ne jöjjön ki a túró.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.