Tésztához: 6 tojás,6 ek,rétesliszt,6 ek kristálycukor,1kk szódabikarbóna,pici só, 1 dl étolaj,2 ek kakaó
krém:50dkg túró,1 kis pohár tejföl,2 cs.vanílíia cukor, 3 ek zselatin/SOFORT GELATINE, ALDIBAN kapható,/ezt nem kell főzni csak beleönteni a többi anyagba, és kb 20-25 deka cukor ez ízlés függvénye.
díszítés:kb 50 deka eper,és 2 csomag piros zselatin.1/2 liter keményre vert tejszínhab díszítésnek..,/én ebbe is raktam 1 ek szelatint így nem esik össze még másnap sem/
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a cukor 1/3 részével jó keményre verjük a sárgáját a maradék cukorral kikeverjük mikor már a cukor elolvadt lassan több részletben bele csurgatjuk az étolajat,ekkor elkezd sűrűsödni ,és így jó.A fehérjéhez öntjük a lisztben elkevert szódabikarbónát és a sót, kakaót,majd a sárgáját is hozzáadjuk.óvatos mozdulatokkal összekverjük.Egy közepes méretű kikent gáztepsibe öntjük,megsütjük.
Krém:a túrót ha nagyon darabos áttörjük,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót,/tejföl zselatin,cukor/ jól összekeverjük.
A kihűlt tésztára rákenjük a túrós krémet kirakjuk félbe vágott eper szemekkel és kiöntjük a zselatinnal.kidíszítjük a tejszínhabbal és a maradék eperrel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.