3 tojás.3 ek rétesliszt,só 1 kk.szódabikarbóna.3 ek kristálycukor 1/2 dl étolaj .2 ek kakaó
krém:25 dkg túró,2 ek tejföl ízlés szerint cukor,1 ek zselatin,1 csomag vaníliás cukor.olyan zselatin kell bele amit nem kell külön megfőzni,én az ALDI-ban kaptam olyat a neve SOFORT GELATINE,ez nagyon jó.
1/2 tábla olvasztott 80%-os csokoládé.
külsejére fondant kell és tetszés szerint lehet díszíteni!
a fehérjét pici cukorral habbá verem,a sárgáját a maradék cukorral addig keverem míg a cukor el nem olvad,majd lassan adagolva adom hozzá az étolajat ekkor elkezd sűrűsödni akkor jó.majd a lisztet,szódabikarbónát sót,kakaót a habra öntöm, utána a sárgáját is ,és lassan óvatosan összekeverem.kikent torta formába rakom.ez az adag egy 20cm átmérőjű tortaformához van.ekkor lesz ilyen magas.
a krém elkészítése:A túrót,ha nagyon darabos lenne összetöröm,belerakom a zselatint a tejfölt a kétféle cukrot,jól kikeverem és elosztva a tésztára rakom.
összeállítás:a tortát 3 lapba vágom megkenem a túrós töltelkkel,meglocsolom olvasztott csokival,megint egy kis krém ,majd a lap és ezt még egyszer megcsinálni.a tetejét kívülről vékonyam megkenni a maradék krémmel és bevonni a fondanttal,díszíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.