Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
10 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg kristálycukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
½ evőkanál reszelt narancshéj,
1 evőkanál tejszín,
10 dkg rétesliszt,
10 dkg gyümölcs ,lehet aszalt is
Elkészítés
A sütőt 180 oC-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőben 165 oC).
A túrót a krumplinyomóval simára dolgozzuk.
Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a lágy vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a reszelt narancshéjat.
Lisztszóróval beleszitáljuk a lisztet és keverővel lazán elkeverjük.
Kivajazott kerek sütő formába öntjük, egyenletesre elsimítjuk.
A gyümölcsöt negyedekre vágjuk, a túró tetején elrendezzük és könnyedén a tésztába nyomjuk, amíg teljesen el nem tűnnek.
Sütőben 50 percig sütjük. Nem vesszük ki azonnal, hanem a sütő ajtaját kinyitva hagyjuk kihűlni.
Cikkekre vágva tálaljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.