Hozzávalók egy16 szeletes tortához:
Nem, ez nem egy gyümölcsös változat. Itt arra a verzióra gondolj, amikor 3 piskótalap közé két réteg túrókrém kerül. Majd a saját krémjével van körbe is lekenve.
A túróhoz hozzákeverem a vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját, majd belefacsarom a levét is. Jól kikavarom villával,hogy minél kevésbé legyen darabos a túró. Át is passzírozhatnám, de én direkt nem akarom:) Szóval a zselatint a vízben pici melegítés hatására feloldom, majd hűlés után a már majdnem teljesesn felvert tejszínhez csorgatom, miközben verem tovább. Ha kemény habot kapok, akkor hozzászedem a krémemhez, és óvatos mozdulatokkal egybeforgatom a két krémet. Picit hűtúbe teszem,hogy hasson a zselatin. Kb. 1/4 óra elég is. Aztán 5 felé osztom a krémet. A 2/5-öd részét rákenem az alsó piskótalapra, a másik kétötöd részét a másikra, és a maradékkal pedig lekenem a tortát kívülről is. Dermedés után pedig tejszínnel díszítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.