Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » TÚRÓTORTA

felvitel dátuma: 2011-12-19 06:49:28       mai nézettség: 1       nézettség: 1267
részletes recept
TÚRÓTORTA
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók egy16 szeletes tortához:

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 30 g vaníliás cukor
  • 100 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 15 g étkezési zselatin feloldva 1 dl vízben
  • 3 dl tejszín (növényi)
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Nem, ez nem egy gyümölcsös változat. Itt arra a verzióra gondolj, amikor 3 piskótalap közé két réteg túrókrém kerül. Majd a saját krémjével van körbe is lekenve.
A túróhoz hozzákeverem a vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját, majd belefacsarom a levét is. Jól kikavarom villával,hogy minél kevésbé legyen darabos a túró. Át is passzírozhatnám, de én direkt nem akarom:) Szóval a zselatint a vízben pici melegítés hatására feloldom, majd hűlés után a már majdnem teljesesn felvert tejszínhez csorgatom, miközben verem tovább. Ha kemény habot kapok, akkor hozzászedem a krémemhez, és óvatos mozdulatokkal egybeforgatom a két krémet. Picit hűtúbe teszem,hogy hasson a zselatin. Kb. 1/4 óra elég is. Aztán 5 felé osztom a krémet. A 2/5-öd részét rákenem az alsó piskótalapra, a másik kétötöd részét a másikra, és a maradékkal pedig lekenem a tortát kívülről is. Dermedés után pedig tejszínnel díszítem.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*