Piskóta:::3x5db tojás,3x5 e.k k.cukor, 3x5 e.k liszt, 3x1 cs sütőpor,
Töltelék:::75dkg túró, 20dkg porcukor, 5 cs vaníliás cukor, 2dl cukrászhab(hulala), 2 db nagyobb citrom, 1 kisüveg baracklekvár.
Bevonat:::0,5l cukrászhab (hulala) gyümölcs stb.
Hagyományos piskóta lapokat sütünk 3 db -ot.(nekem 28 cm -es formám van).Ezeket kihűtjük .A túrót kissé áttörjük és kikeverjük a porcukorral , majd belereszeljük a citrom héját és belecsavarjuk a levét is , hozzáadunk 3 cs vaníliás cukrot.Ha még édesebre szeretnék lehet hozzáadni cukrot.2dl cukrászhabot kemény habbá verünk és lassan belekeverjük a túró masszába .A z első lapot lekenjük a lekvár felével , majd a túró felével majd rátesszük a második lapot és ismételjük a lekenést.Ráborítjuk a harmadik lapot és jól megnyomkodjuk .A 0,5 cukrászhabot a 2 cs vaníliás cukrot és egy citrom levét kemény habbá verjük .A torta oldalát és tetejét véknyan lekenjük a habbal , majd habzsákkal díszitjük és gyümölccsel , csokoládéval díszitjük.Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnak szeleteljük és fogyasztjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.