Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Túrós-Tökös-Sárga rinlószilvás lepényke:

felvitel dátuma: 2012-07-15 20:22:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1845
részletes recept
Túrós-Tökös-Sárga rinlószilvás lepényke:
Hozzávalók 10 személyre:

2 csomag leveles tészta, 1 kg túró, 4 dl tejföl, 30 dkg búzadara, 20 dkg cukor,3 csomag vaniliáscukor,60 dkg sárga ringló szilva kimagozva, 1,5 dl étolaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:


A tök héját meghámozzuk,magját kiváljuk,és alma reszelőn le reszeljük,majd félre tesszük, a túrót egy mély tálba öntjük,és hozzáadjuk a cukrot,2 dl tejfölt,s a 3 csomag vaniliáscukrot,20 dkg  búzadarát,ebbe tesszük a lereszelt tököt,és jól össze dogozzuk. Majd 2 dl tejfölt 1 dl olajjal simára keverjük.

Majd az egyik leveles tésztát meg felezzük,és lisztezett gyúró deszkán külön külön vékonyra nyújtjuk.
Egyik tésztánkat enyhén olajozott tepsibe fektetjük,és az olajjal elkevert teföllel meg kenjük kalács kenővel. Majd egy maréknyi búza- darával megszórjuk a masszánk felét egyenletesen elsímitjuk,erre a kimagozott szilva felét szórjuk,újra egy maréknyi búzadarával meg híntjük és a másik lappal befedjük .Az oldalaknál lenyomkodjuk és villával mint az almás pitét megszúrkáljuk, majd tejföllel melocsoljuk és kalácskenővel egyenletesen  elsímitjuk.
Ugyan így járunk el a másik leveles tésztával.
Majd előmelegített sütőben 50 perc  alatt   készre sütjük,. kissé hűlni hagyjuk és vaniliás porcukorral megszórjuk.

Tepsi mérete: 39x30 cm.
Másik tepsi mérete:33x32 cm

Szakács:


Film link: http://Receptlap.hu/Recept/ Túrós-tökös-sárga-ringlószilvás-lepényke/Gabimami58/ 7469.

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*