2 csomag leveles tészta, 1 kg túró, 4 dl tejföl, 30 dkg búzadara, 20 dkg cukor,3 csomag vaniliáscukor,60 dkg sárga ringló szilva kimagozva, 1,5 dl étolaj
A tök héját meghámozzuk,magját kiváljuk,és alma reszelőn le reszeljük,majd félre tesszük, a túrót egy mély tálba öntjük,és hozzáadjuk a cukrot,2 dl tejfölt,s a 3 csomag vaniliáscukrot,20 dkg búzadarát,ebbe tesszük a lereszelt tököt,és jól össze dogozzuk. Majd 2 dl tejfölt 1 dl olajjal simára keverjük.
Majd az egyik leveles tésztát meg felezzük,és lisztezett gyúró deszkán külön külön vékonyra nyújtjuk.
Egyik tésztánkat enyhén olajozott tepsibe fektetjük,és az olajjal elkevert teföllel meg kenjük kalács kenővel. Majd egy maréknyi búza- darával megszórjuk a masszánk felét egyenletesen elsímitjuk,erre a kimagozott szilva felét rá szórjuk,újra egy maréknyi búzadarával meg híntjük és a másik lappal befedjük .Az oldalaknál lenyomkodjuk és villával mint az almás pitét megszúrkáljuk, majd tejföllel melocsoljuk és kalácskenővel egyenletesen elsímitjuk.
Ugyan így járunk el a másik leveles tésztával.
Majd előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük,. kissé hűlni hagyjuk és vaniliás porcukorral megszórjuk.
Tepsi mérete: 39x30 cm.
Másik tepsi mérete:33x32 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.