De jól néz ki!
- 25 dkg száraz tészta
- 15 dkb bacon szalonna kockázva
- 25 dkg tehéntúró
- 1 pohár tejföl
(A képen dupla adagból készült.)
Az apró kockára vágott szalonnát a sütéshez felmelegített AMC edénybe szórom (mi a Wokban szoktuk készíteni), kevergetve zsírjára sütöm, majd a szalonna tepertőket kiszedem és félreteszem. A visszamaradt szalonnazsírba beleszórom a száraztésztát, pirítom pár percig, majd felöntöm a tészta súlyának megfelelő mennyiségű vízzel( 25 dkg. tésztához 7,5dl víz) a fedőt először ferdén teszem az edényre, majd ha a víz felforrt, megkeverem lefedem, takaréklángon addig főzöm, míg az összes vizet felszívja a tészta, ekkor rászórom a túrót, rásimítom a tejfölt, rászórom a tepertőt, még egyszer felengedem a műszert a második pirosig. (Ha wokban készül, azon nincs visiotherm, ezért 1-2 percig hagyom rajta a fedőt.)
Tálalás előtt összekeverem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.